Handeln förändras

Handeln genomgår en stor förändring med nya utmaningar. Näthandel, handelsplatser utanför citykärnan, obemannade butiker, minskade marginaler och digitala plattformar påverkar handeln i stor utsträckning. Svinn, stölder och den fysiska otryggheten påverkar säkerhetsarbetet för handlarna allt mer.

Tillträde till verksamheten förändras också där kunder och leverantörer behöver access för leveranser eller upphämtning av varor, utanför normala öppen-tider eller om butikerna är helt obemannade.


Målet är att få personal och kunder att känna sig lite tryggare i sin vardag, och att ge kunder och leverantörer access på ett modernt och flexibelt sätt. Lösningen skall bidra till en bättre kundupplevelse, effektiv daglig drift och för ägarna, kunna säkerställa lönsamheten

SIQURE Smart Access

Digital access förändrar förutsättningarna med att ge tillträde till butiksbestånden. Genom molnbaserade lösningar kan fjärrtjänster hantera access till butikerna och rapportera status om något inte står rätt till. Systemet använder sig av öppen IP-uppkopplad hårdvara, byggt på modern IT-arkitektur och med fokus på integration och mobil access.

Vi tror på öppna system som är lätta att integrera och där kunden kan välja hård- och mjukvaror från olika leverantörer.

Våra lösningar stödjer många olika sätt att öppna inklusive kort, PIN, kort + PIN, mobilapp och ansiktsigenkänning. Systemet har även många andra intressanta funktioner såsom:

  • Delegering av behörighetsadministration
  • Fjärröppning
  • Notifieringar
  • Access för besökare via URL eller PIN
  • Heltäckande APIer för integration av externa system

Smarta kameror

Kameralösningar har en förbyggande och dokumenterande effekt av oönskade händelser. Detta tryggar arbetsmiljön för de anställda och kunder med möjligheter till säkerhetsfunktionen hos våra kunder att med korrekt information kunna vidta åtgärder mot stölder, rån, olyckor, bedrägeriförsök eller interna utredningar.

En kamera är idag en dator med en lins. Tillsammans med mjukvara ger detta möjligheter för många smarta tjänster:

  • Analys av kundflöden
  • Rörelsemönster och intresseområden visar om butiken är rätt utformad
  • Information om när kundflödet förändras över öppettiderna och hur lång kö man har i kassan
  • M.fl.  

SIQURE erbjuder

SIQURE tar ansvar för hela värdekedjan med allt från analys till projektgenomförande och serviceåtagande från lokala till centraliserade system med fjärrsupport och centrala supporttjänster.

Kontakta oss så berättar vi mer.